Wethouder Kraaijeveld (Gorinchem) hijst VN vlag in top

Normal unnamed  2
Afbeelding: Gemeente Gorinchem

Ter ere van de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties (VN) op zaterdag 24 oktober aanstaande wappert ook in Gorinchem een week lang de VN vlag. Wethouder Kraaijeveld hees de vlag maandagochtend voor het Stadhuis in top.

Tijdens een bijzondere VN75 estafette week wordt landelijk aandacht gevraagd voor vrede en vrijheid en voor het werk van de VN. Ook de zogenaamde Duurzame Ontwikkelingsdoelen waaraan alle landen inclusief Nederland zich hebben verbonden staan deze week in de spotlights. Deze doelen moeten van de wereld een betere plek maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoedebestrijding, gelijke onderwijskansen, gezondheid, cultuur, duurzaamheid en lokale democratie.

Lokale vertaling

Ook in Gorinchem is aandacht voor de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen. En worden de doelen waar mogelijk gebruikt als uitgangspunt voor lokaal beleid. Wethouder Kraaijeveld: “We zetten ons als gemeente er voor in dat in Gorinchem iedereen er toe doet en actief naar elkaar om kijkt. En we werken met inwoners en partners in de stad samen aan een gezonde leefstijl, een prettige en duurzame leefomgeving en we zetten ons er voor in dat iedereen kan meedoen en passende ondersteuning en zorg krijgt.”

Slotstuk 75 jaar vrijheid

De viering van 75 jaar Verenigde Naties ging op 21 september 2020 van start met de online publicatie van 75 persoonlijke verhalen over de VN. 75 jaar VN in 75 verhalen is de rode draad door de diverse activiteiten die de komende periode worden georganiseerd. De viering van 75 jaar VN is tevens het slotstuk van de nationale viering van 75 jaar vrijheid. De verhalen komen van 17 oktober t/m 29 november tot leven in de gratis toegankelijke tentoonstelling 75 jaar VN in 75 verhalen buiten op het Lange Voorhout in Den Haag. Delen van de tentoonstelling zijn in die periode ook te zien in verschillende provinciehoofdsteden.

Over 75 jaar VN

De organisatie van 75 jaar VN is in handen van de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN). De vereniging werkt nauw samen met onder meer Comité 4 en 5 mei, Humanity House in Den Haag, ministerie van Buitenlandse Zaken en gemeenten en provincies.  

Adverteren op GorinchemActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op GorinchemActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Gorinchem
12:06

18° C

Zwaarbewolkt

1.79 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief