Koninklijke Onderscheiding voor vertrekkend raadslid Jack Oostrum

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Jack Oostrum, een voormalig raadslid van Gorinchem, heeft op donderdag 28 maart 2024 een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Reinie Melissant. Oostrum, 71, was meer dan twee decennia actief in de gemeenteraad en diende 12 jaar als wethouder van de stad.

Afscheid van de raad

Oostrum kondigde onlangs zijn vertrek aan en nam afscheid van de raad tijdens een raadsvergadering. Zijn vrouw, kinderen en zes kleinkinderen waren aanwezig bij de ceremonie. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ashraf Hachhouch zal zijn taken overnemen.

Bijdrage aan de gemeenschap

Oostrum begon in 1982 voor de PvdA in de gemeenteraad van Gorinchem. Met zijn jarenlange inzet en ervaring was hij de nestor van de Gorinchemse politiek. Als wethouder was hij verantwoordelijk voor verschillende onderwerpen, waaronder stedelijke vernieuwing en wonen. Onder zijn leiding onderging de Lingewijk veel vernieuwingen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Naast zijn politieke carrière was Oostrum ook zeer actief in maatschappelijk werk. Hij was jarenlang vrijwilliger bij verschillende organisaties in de stad, zoals voetbalvereniging SVW, de biljartvereniging en het Hamelhuis. Onlangs werd hij penningmeester bij Theater ‘t Pand, vrijwilliger bij het Filmhuis en adviseur duurzaamheid bij SVW.

Legacy

De invloed van Oostrum op de gemeenschap gaat verder dan zijn politieke carrière. Zijn maatschappelijke betrokkenheid en toewijding aan de gemeenschap hebben een blijvende impact op Gorinchem. Deze Koninklijke Onderscheiding is een erkenning van zijn jarenlange inzet en bijdrage aan de stad.