Start Bouw Duurzaam Warmtestation op Bullekeslaan in Gorinchem

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Op donderdag 21 maart 2024 is het officiële startsein gegeven voor de bouw van het warmtestation aan de Bullekeslaan in Gorinchem. Het station, dat gebouwd wordt op de voormalige parkeerplaats, zal vanaf 2025 zorgen voor duurzame verwarming van de woningen in de Gildenwijk die zijn aangesloten op het warmtenet.

Overgangsperiode

Tot het nieuwe warmtestation operationeel is, wordt gebruik gemaakt van een tijdelijke warmtecentrale. Deze zorgt voor de verwarming en het warme water voor de woningen in de Gildenwijk die reeds aangesloten zijn op het warmtenet.

Voorbereidende Werkzaamheden

In de afgelopen maanden zijn er aan de Bullekeslaan al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd door de aannemer in opdracht van energie- en afvalbedrijf HVC. Het warmtestation wordt naar verwachting medio 2025 in gebruik genomen.

Meer Informatie

Voor meer informatie over het warmtestation en het warmtenet in de Gildenwijk kunnen geïnteresseerden een digitale nieuwsbrief volgen. Hierin worden de meest recente ontwikkelingen rondom het warmtenet gedeeld.

Het bouwbord aan de Bullekeslaan is onthuld door wethouder Mark de Boer, samen met bestuurders van Waterschap Rivierenland, Poort6 en HVC.