Samen ben je vrij thema Maand van Respect in Gorinchem

Normal unnamed  1
Het thema van de Maand van Respect is dit jaar Samen ben je vrij. Gemeente Gorinchem organiseert samen met organisaties in de stad de gehele maand november tal van (digitale) activiteiten waarin respect, tolerantie en vrijheid centraal staan.

Waarom een Maand van Respect?

“Omdat we als Stad van Tolerantie respect ontzettend belangrijk vinden, hebben we sinds een paar jaar november omgedoopt in Maand van Respect. In Gorinchem voelen 4 op de 5 inwoners zich gerespecteerd, prettig en veilig. We zetten ons er natuurlijk voor in dat iedereen zich geaccepteerd, welkom en veilig voelt in onze mooie stad. Op school, op straat, op het werk, in de sport en in de eigen sociale kring”, aldus wethouder Eelke Kraaijeveld.

Eigen keuze maken

Het thema Samen ben je vrij gaat over een samenleving waarin mensen eigen keuzes kunnen maken. Keuzes op het gebied van studie, werk, partnerkeuze, kleding en ga zo maar door. Kon u ook altijd vrij kiezen? Bent u altijd gerespecteerd om wie u bent? Of moest u een hindernis nemen om te kunnen zijn wie u nu bent? En wie heeft u daarbij geholpen?

Verhalen van inwoners

Deze zomer werd een oproep gedaan aan alle Gorcumers om hun eigen verhaal te delen. Mooie en ontroerende verhalen kwamen terug. Gedurende de Maand van Respect komen 5 stadsgenoten aan het woord. Zij delen hun ervaring. Alle verhalen zijn te lezen op de website respect.gorinchem.nl.

Online activiteiten

Daarnaast worden de hele maand diverse - voornamelijk online - activiteiten georganiseerd waarin respect, tolerantie en vrijheid centraal staan. Zo geven de wethouders Kraaijeveld, Van Doesburg en Van der Geest een digitale gastles op een aantal basisscholen en kunnen inwoners deelnemen aan een webinar over diversiteit en inclusie. Gorinchem in Dialoog organiseert een aantal digitale dialoogtafels. Openhartige gesprekken over het thema ‘waar en bij wie voel jij je thuis’. Waarbij ook gesproken wordt over wat als dat in deze tijd niet zo makkelijk gaat. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op respect.gorinchem.nl. Uiteraard wordt bij alle activiteiten rekening gehouden met de geldende coronarichtlijnen. 

Adverteren op GorinchemActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op GorinchemActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Gorinchem
14:43

18° C

Zwaarbewolkt

1.79 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief