Pinpasfraude in Gorinchem: 84-jarige vrouw slachtoffer van telefonische helpdeskfraude

2 maanden geleden gepubliceerd

Op maandag 15 januari 2024 werd een 84-jarige vrouw uit Gorinchem slachtoffer van telefonische helpdeskfraude. De vrouw, woonachtig aan de St Hubertuslaan, gaf haar pinpas en sieraden af aan een vrouw die zich voordeed als bankmedewerker.

Het Incident

De vrouw werd gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker en haar vertelde dat haar bankrekening was gehackt. Om dit op te lossen, moest de vrouw haar bankpas in een envelop doen. Deze envelop zou vervolgens bij haar worden opgehaald. De vrouw werd ook gevraagd haar pincode in te spreken na een pieptoon.

Later werd de vrouw weer gebeld met het verhaal dat de bank met haar zoon had gesproken. De zogenaamde bankmedewerker gaf aan dat de zoon had aangegeven dat zijn moeder ook sieraden in huis had, die ze ook kon ophalen voor veiligstelling. Later werd de envelop met de pinpas en sieraden opgehaald door een vrouw aan de deur.

Verdachte activiteit

Na de incidenten rook het slachtoffer onraad en nam contact op met haar zoon. De zoon zag dat er om 14.50 uur €500 was gepind met de pas van zijn moeder aan de Vijf Zinnenstraat in Gorinchem. Daarnaast waren meerdere gouden sieraden afhandig gemaakt.

Gelukkig zijn er camerabeelden van de vrouw die met de pinpas heeft gepind. Omdat de verdachte mogelijk minderjarig is, zijn de beelden geblurd. Als de vrouw zich niet meldt, worden de beelden ongeblurd getoond in de uitzending van 14 maart.

De politie is op zoek naar de verdachte. Herkent u de vrouw die pint met de pas van het 84-jarige slachtoffer?