Gemeente Gorinchem tekent voor duurzaamheidsslag bij sportverenigingen

Normal vv unitas softs dsc1028

Gemeente Gorinchem tekende onlangs een overeenkomst met het bedrijf Softs. Met deze overeenkomst geeft gemeente Gorinchem maatschappelijke organisaties zoals (sport)verenigingen een nieuwe mogelijkheid om te verduurzamen via samenwerking met het bedrijf. Voetbalvereniging GVV Unitas is al een samenwerking aangegaan met Softs.

Besparen en verduurzamen

Het Rotterdamse bedrijf ontwikkelt en exploiteert zogenaamde Green Boardings. Dit zijn multifunctionele duurzame sportboardings. De Green Boardings hebben 3 functionaliteiten. Ze kunnen gebruikt worden als communicatiemiddel, zonne-energie opwekken en lucht zuiveren. De boardings helpen maatschappelijke organisaties met het (sneller) verduurzamen van hun bedrijfsvoering.

Digerto Biemans van GVV Unitas is enthousiast. “We kunnen met de Green Boardings besparen op onze energierekening en het geld vervolgens investeren in onze vereniging. Zo snijdt het mes aan 2 kanten. We besparen én zijn duurzaam bezig”.

Overeenkomst

Softs werkt voor de maatschappelijke financiering van projecten samen met Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), waarbij één van de financieringsvoorwaarden is dat een overeenkomst met de gemeente getekend is. De gemeente treedt niet op als financier en participeert ook niet in de projecten van Softs, maar ondersteunt wel de verduurzamingsdoelstelling.

Ledverlichting

Gemeente Gorinchem zet zich actief in om ook sportverenigingen mogelijkheden te geven om te verduurzamen. Zo wordt vanaf 2021 gefaseerd ledverlichting geplaatst bij alle buitensportverenigingen in Gorinchem. Het gaat om verenigingen die een veld huren van de gemeente. De kosten zijn voor de gemeente en de energieopbrengst is voor de vereniging. Hierdoor ontstaat er ruimte in de begroting van de vereniging en wordt tegelijkertijd een verduurzamingsslag gemaakt bij de vereniging en voor Gorinchem als stad. 

Adverteren op GorinchemActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op GorinchemActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Gorinchem
22:10

18° C

Zwaarbewolkt

1.79 km/h

76%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief